Ze genieten net zo intens van een geurige Thaise curry als van een bordje asperges of dampende erwtensoep. Ze weten precies of ze een bepaald type gin het liefst combineren met komkommer of jeneverbessen. Ze proeven feilloos dat er geitenkaas zit in dat knapperige ovenschotelkorstje.
Herken je jezelf in zulke types? Grote kans dat je net als zij een ‘superproever’ bent.
Waarom de een alles eet en de ander niets lust
Premium
Premium
- 1373 woorden
- leestijd 7 minuten
Verhaal
8 november 2018
(Laatste update: 8 januari 2020)
Een kwart van de mensheid proeft smaken veel beter dan gemiddeld, heeft de wetenschap ontdekt. Dat leidt tot opmerkelijke verschillen: de ene eter lust juist alles, de andere vrijwel niets. Over superproevers, de sambalschok en het evolutionaire nut van ons bitteralarm.
Meer lezen over dit thema?
Deel dit artikel:
Geschreven door
Anne Pek
Anne Pek is (wetenschaps)journalist en eindredacteur.
Meest gelezen
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
- 5.