Biologisch voedsel wint aan populariteit. Een verheugend feit, maar er zit wel een addertje onder het gras. Volgens onderzoekers van de Amerikaanse Cornell-universiteit geeft het etiket ‘biologisch’ veel mensen namelijk een vals gevoel van ‘goed bezig zijn’. Uit een testje onder 115 willekeurige voorbijgangers in een winkelcentrum bleek dat twee identieke producten volstrekt verschillend werden gewaardeerd wanneer het ene als biologisch werd gepresenteerd en het andere als niet-biologisch. Niet alleen qua smaak, ook qua calorieën; volgens de keurende voorbijgangers waren de biologische chips minder vet dan de niet-biologische – terwijl het in feite dus om dezelfde (biologische) chips ging.

Training Mindful eten
Training

Training Mindful eten

  • Leer ontspannen omgaan met eten
  • Ontdek hoe je eetgedrag wordt beïnvloed
  • Inclusief meditatie en mindfulness-oefeningen
Bekijk de training
Nu maar
79,-

You taste what you see: Do organic labels bias taste perceptions? Food Quality and Preference, juli 2013