Inhoud van deze online training
Zelfingenomen, arrogant en egoïstisch: op het eerste gezicht lijken alle narcisten misschien op elkaar. Maar wist je dat er twee verschillende types narcisten bestaan?
Een narcist wordt vaak vergeleken met iemand met een antisociale persoonlijkheid, ook wel een psychopaat genoemd. Toch zit er een verschil in de manier waarop een narcist en een psychopaat met andere mensen omgaan.
Er zijn allerlei uitgebreide vragenlijsten die meten of iemand narcistische kenmerken heeft. Toch is er een veel snellere manier om erachter te komen of iemand narcistisch is.
De kiem voor narcisme ligt in de kindertijd. Maar niet iedereen met een niet-ideale jeugd wordt later automatisch een narcist. In deze sessie leer je meer over de oorzaken.
Kan iemand narcistisch zijn, en tegelijkertijd ook een lieve, zorgzame kant hebben? In deze sessie legt narcisme-expert Martin Appelo uit dat achter de narcistische buitenkant een heel kwetsbaar persoon schuilt.
Veel mensen voelen zich geïntimideerd door het harde, overweldigende gedrag van een narcist. Gelukkig zijn er manieren om je te beschermen, zodat je minder snel gekwetst wordt.
Ooit viel je als een blok voor z’n charmes en krachtige, zelfverzekerde uitstraling. Inmiddels ken je ook de andere kant. Hoe kun je toch een fijne relatie hebben met een narcist?
Iedere ouder wil dat zijn kind veilig en gelukkig opgroeit. En dus níet dat zijn kind gekwetst wordt door de narcistische ouder. Wat kun je doen om de schade te beperken? En is narcisme eigenlijk ‘besmettelijk’?
In deze laatste sessie gaat het over het veranderen van mensen met narcisme. Want hoewel ze niet snel zullen toegeven dat ze iets fout doen, zoeken narcisten vaker hulp dan je zou verwachten.
Je weet nu wat narcisme is en hoe het zich kenmerkt, maar het kan soms nog best een uitdaging zijn om hier in de praktijk mee om te gaan. Daarom ga je in deze sessie oefenen met advies geven aan anderen.
Iedereen pakt het op zijn eigen manier aan, leer in deze sessie hoe anderen omgaan met narcisme.
Je hebt de hele training doorlopen. We hopen natuurlijk dat de training je meer duidelijkheid en houvast heeft gegeven. Misschien heeft de training emoties losgemaakt of zou je graag met je naaste willen praten. In deze laatste sessie sluit je af met een reflectieoefening.
Omgaan met narcisme
- Jezelf wapenen tegen een narcistische ex, ouder of baas
- De belangrijkste kenmerken van narcisme
- Hoe je contact houdt met een narcist
- Hoe anderen omgaan met narcisme
- Je kinderen beschermen tegen narcisme
Dit krijg je
- Toegang tot 13 afwisselende sessies in de online leeromgeving van Psychologie Magazine
- Praktische adviezen, oefeningen en achtergrondartikelen
- Inspirerende video’s met Martin Appelo
- Incl. inzichtelijk narcisme-factsheet voor jezelf of je omgeving
Waarom Psychologie Academy?
Werk zelfstandig aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt
Wij werken met de beste psychologen, therapeuten en wetenschappers
Je volgt de training over narcisme in een veilige besloten leeromgeving
In samenwerking met Martin Appelo
Veelgestelde vragen
Deze online training over narcisme is interessant voor iedereen die een partner, vriend, collega of familielid heeft met narcisme.
Je kunt direct na betaling beginnen met de online training. Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail met inloggegevens en een link naar het leerplatform om in te loggen. Je start wanneer het jou uitkomt.
Als cursist heb je tot 1 jaar na aanvang toegang tot de online training.
Ga naar de inlogpagina en klik op “wachtwoord vergeten”.
Je komt dan op de pagina waar staat: Vul hier je e-mailadres in. Je ontvangt dan een e-mail met instructies over hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.
Ja, wanneer je alles sessies hebt afgerond, kun je een certificaat van deelname downloaden. Dit certificaat kun je opslaan en gebruiken als bewijs voor bijvoorbeeld je werkgever dat je de training hebt gevolgd.
Ja, dat kan. Kijk hier voor meer informatie over ons aanbod voor bedrijven.
Dit zeggen anderen over deze training